Mathieu van der Poel is zijn plaats nog aan het zoeken: "Ik ben geen echte mountainbiker"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Van der Poel is positie op de fiets in het mountainbike nog aan het zoeken

Mathieu van der Poel is zijn plaats nog aan het zoeken: "Ik ben geen echte mountainbiker"
Foto: © photonews

In België gaat de meeste aandacht vooralsnog naar het wegwielrennen en het veldrijden, maar waar Mathieu van der Poel gaat, volgt de rest. Dus is het zeker ook de moeite om het mountainbike weer wat van naderbij te belichten. Een discipline waar Van der Poel zijn plek nog moet in vinden.

Om de verschillen met de andere wielerdisciplines te kunnen vaststellen, trok Gazet van Antwerpen naar de wereldbekermanche mountainbike in het Duitse Albstadt. De uitzendrechten voor deze races zijn in handen van een internetzender, Red Bull TV. Het mountainbike kent een veel internationaler deelnemersveld van het veldrijden, al is er wel één natie die er bovenuit steekt: Zwitserland.

FANS BRENGEN MOUNTAINBIKE MEE

De sfeer is ook heel anders. De toeschouwers zijn geen feestgangers, maar vaak mensen die zelf fietsen en heel betrokken zijn bij de sport. "De fans laten je meer met rust", heeft ook Mathieu van der Poel het verschil opgemerkt. "In het veld en op de weg word ik geen seconde met rust gelaten. Veel fans hebben hier ook zelf een mountainbike bij."

Van der Poel heeft op zijn eigen manier zijn intrede in het mountainbike moeten maken. "Ik ben geen echte mountainbiker. Ik moet de goede positie op de fiets nog vinden. Twee jaar geleden reed ik hier met een fully (full suspension-fiets). Dat was op dit parcours zogezegd not done. Dit weekend reed 50 procent met zo'n fiets. Dat is het probleem: er wordt naar anderen gekeken. Dat is fout: je moet je eigen ding doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties