Nederlandse ex-ploegmaat stelt zich vragen bij Primoz Roglic: "Als hij bij Astana had gereden..."
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties

Gestopte ex-ploegmaat Stef Clement stelt zich vragen bij prestaties van Primoz Roglic

Nederlandse ex-ploegmaat stelt zich vragen bij Primoz Roglic: "Als hij bij Astana had gereden..."
Foto: © photonews

De Giro d'Italia is nog lang niet afgelopen, maar toch lijkt Primoz Roglic meer dan ooit dé favoriet om de Ronde van Italië te winnen. "Primoz heeft reuzenstappen gezet", zegt ex-ploegmaat Stef Clement.

Clement zette eind 2018 een punt achter zijn profcarrière. Hij reed nog twee jaar aan de zijde van Primoz Roglic bij het toenmalige LottoNL-Jumbo. De 36-jarige Nederlander is toch wel verbaasd door de prestaties van de Sloveen en stelt zich tegelijk vragen. "Elke rittenkoers die Roglic dit jaar gereden heeft, heeft hij gewonnen. Dat zijn geen normale stappen, maar reuzenstappen", klinkt het in het Sportforum van NOS.

"Simon Yates en Vincenzo Nibali hebben al grote rondes gewonnen en worden op minuten gereden. Wat doen die mannen dan fout? Waarom kan de rest niet mee? Het verbaast me dat het nog mogelijk is om er zo ver bovenuit te steken. Want de kennis lijkt in het hele peloton hetzelfde en de marginal gains uiten zich niet in minuten voorsprong."

In vijf jaar van skispringer tot groterondewinnaar

Clement vertrouwt het zaakje dus niet helemaal. "Hij transformeert in vijf jaar tijd van skispringer tot groterondewinnaar. Als deze jongen bij een ploeg als UAE-Emirates, Katusha-Alpecin of Astana had gereden, hadden we er met zijn allen een heel ander idee bij gehad."

"Bij een ploeg die gerund wordt door een boef als Vinokoerov denk ik altijd dat er iets niet klopt. Maar het is niet zo dat als je bij de ploeg van Richard Plugge fietst, alles koek en ei is", doelt Clement op de teammanager van Jumbo-Visma. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties