Vader van 15-jarige Belgische renner die overleed: "Een topkerel. Hij leefde echt voor zijn grote passie"
Redactie
| 37 reacties

Geen duidelijkheid over hoe de 15-jarige Jarne Lemmens overleden is

Vader van 15-jarige Belgische renner die overleed: "Een topkerel. Hij leefde echt voor zijn grote passie"
Foto: © SC

Rudyco Cycling Team maakte maandag het tragische overlijden van de 15-jarige Jarne Lemmens bekend. Alweer een jonge renner die ons veel te vroeg verlaat. "Jarne was een topkerel", vertelt zijn vader Erwin Lemmens.

De 15-jarige Jarne Lemmens is niet meer wakker geworden uit zijn slaap. "Jarne was een topkerel", aldus zijn vader in HLN. "Een echte lieve kerel met een hoop vrienden. Tegen iedereen deed hij lief en vriendelijk. Wielrennen was zijn grote passie en daar leefde hij echt voor. Sinds zijn acht jaar koerste hij. Eerst bij Wielerclub Noord-West-Brabant uit Merchtem en nu dus bij Rudyco Cycling Team."

Over de doodsoorzaak is weinig duidelijk. "Gisteren reed hij een wedstrijd en ’s avonds zat hij bij ons in de zetel terwijl hij op zijn gsm tokkelde. Hij leek nergens last van te hebben en ook tijdens de wedstrijd was er geen vuiltje aan de lucht. Van een valpartij bleef hij eveneens gespaard. Ook in het verleden heeft hij nooit kwaaltjes, afwijkingen of ziektes gehad die een verklaring kunnen zijn voor zijn overlijden."

Niet meer wakker geworden

"Deze ochtend liep zijn wekker af om naar school te vertrekken. Hij volgde de richting elektromechanica in het derde jaar van het GTSM in Merchtem. Toen ik geen reactie hoorde, trok ik naar zijn kamer. ‘Jarne, wakker worden’ zei ik, terwijl ik hem probeerde wakker te schudden. Maar het was toen duidelijk dat er iets ernstig aan de hand was."

Door zijn jonge leeftijd wordt er uitgegaan van een verdacht overlijden. "De wetsdokter wilde ook een autopsie uitvoeren en die ging deze namiddag plaatsvinden. De resultaten daarvan weten we nog niet, maar dat kon tot morgen duren. Er wordt wel gedacht in de richting van een hartstilstand of een inwendige bloeding", besluit zijn vader. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties