VDB. Ik ben god niet: van trance na WK over geënsceneerde blessure naar emotioneel trouwfeest
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Vandenbroucke bouwde destijds feestje met gebroken polsen en veinsde blessure

VDB. Ik ben god niet: van trance na WK over geënsceneerde blessure naar emotioneel trouwfeest
Foto: © photonews

De vijfde aflevering van de Canvas-docu 'VDB. Ik ben god niet' heeft opnieuw verschillende memorabele fragmenten uit het leven van Frank Vandenbroucke aan het licht gebracht. De episode ging onder meer over het WK in Verona, het wegblijven van Parijs-Nice en zijn huwelijk met Sarah.

Op het WK in Verona in '99 was Vandenbroucke één van de favorieten. Door een val tijdens de wedstrijd brak hij echter zijn polsen. Desalniettemin sprong hij mee met de kopgroep en werd hij nog zevende. Freire werd wereldkampioen. Achteraf huurde Vandenbroucke een ruimte in een discotheek, om onder meer zijn ploegmaats te bedanken met een feestje.

Op dat feestje was ook weer ene Gaumont aanwezig en was de drang naar drugs te groot. "Op een dag vertelde Sarah me dat ze op dat feestje voor het eerst een andere Frank had gezien", vertelde Jean-Jacques Vandenbroucke, de vader van Frank. "Hij was in trance."

ZICHZELF VERWONDEN UIT SCHRIK VOOR AFGANG

In 2000 zou Vandenbroucke meedoen aan Parijs-Nice, maar hij wist dat hij niet goed genoeg was. Vandenbroucke zegde af met een polsblessure... die hij zelf veroorzaakt had. "Het komt tot een climax waarbij hij zichzelf verwondt om niet te moeten meedoen aan Parijs-Nice, omdat hij zo bang was om af te gaan. Hij heeft op zijn hand geslagen om die te breken", getuigt manager Paul De Geyter.

OP TROUWFEEST TRANSFER BESPROKEN

Onder invloed van pillen werd Vandenbroucke stilaan paranoia en zo kwam ook zijn relatie met Sarah onder druk. Dat dacht hij op te lossen door zich te verloven en hij trakteerde zijn bruid op een trouwfeest met toeters en bellen. "Hij was zo emotioneel op zijn trouwfeest", zegt Wilfried Peeters. "Hij zei: Komaan, ik moet toch weer bij jullie kunnen rijden? Bij jullie ben ik groot geworden. Het jaar nadien reed hij bij ons. Dat was Frank."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties