WK of geen WK, Mathieu van der Poel laat zich niet onder druk zetten: "Ik maak mijn eigen keuzes"
Redactie
| 12 reacties

Mathieu van der Poel laat zich niet onder druk zetten om aan start van NK te komen

WK of geen WK, Mathieu van der Poel laat zich niet onder druk zetten: "Ik maak mijn eigen keuzes"
Foto: © photonews

Op 30 juni wordt in Ede het Nederlands kampioenschap op de weg afgewerkt. Maar heel wat grote namen, waaronder Mathieu van der Poel, hebben al aangegeven geen zin te hebben in dat NK.

Van der Poel pakte vorig jaar de Nederlandse titel op de weg. Maar in het vlakke parcours in Ede heeft Van der Poel weinig zin. Net als onder meer Dumoulin, Mollema, Kelderman, Kruijswijk en Gesink. Zelfs topfavoriet Dylan Groenewegen is - met het oog op de Tour - niet zinnens om voor de nationale driekleur te gaan. 

Rest de vraag nog: moet deelname aan het nationale kampioenschap in Nederland verplicht worden? In België is het wel zo. Bovendien staat er in de reglementen geschreven dat een Nederlander die naar het WK wil ook het NK moet afwerken. Laat Van der Poel nu nét wel zin hebben in dat WK in Yorkshire... 

'Laat mij niet onder druk zetten'

Bondscoach Koos Moerenhout wilde alvast een uitzondering maken voor de alleskunner van Corendon-Circus. Maar van een verplichting om het NK te rijden wil Van der Poel niet weten. "Waarom moet ik per se mijn Nederlandse titel op de weg verdedigen? Het is toch zo vlak als iets en mijn kansen zijn miniem", citeert Het Nieuwsblad MVDP.

"Ik begrijp dat ze mij aan de start willen, maar ik laat mij niet onder druk zetten. Ik maak mijn eigen keuzes. Ik heb altijd gedaan wat ik wou en stippel mij eigen programma uit. Anders had ik nooit drie wielerdisciplines kunnen combineren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties