Zo straf is de prestatie van Campenaerts: aanval op zijn uurrecord nagenoeg zonder kans op slagen
Redactie
| 1 reacties

Mikkel Bjerg beseft dat hij record van Campenaerts nog niet zal breken

Zo straf is de prestatie van Campenaerts: aanval op zijn uurrecord nagenoeg zonder kans op slagen
Foto: © photonews

Victor Campenaerts heeft het zitten: er komt dit jaar nog een aanval op het werelduurrecord dat hij in april in Aguascalientes neerzette. Maar niet gevreesd: de kans dat zijn record eraan gaat, is enorm klein. Dat beseft zelfs de man die het record gaat aanvallen, Mikkel Bjerg.

De 20-jarige Bjerg had eerder al laten weten dat hij dit jaar mogelijk het werelduurrecord zou aanvallen en de Deen heeft nu de knooop doorgehakt: er komt inderdaad nog een poging in 2019. Dan zou Bjerg dus beter moeten doen dan de 55,089 km/u van Campenaerts.

WELLICHT POGING OP ZEENIVEAU

Bjerg ligt er niet wakker van, zo bevestigt hij bij Cyclingnews. "Ik heb respect voor zijn record, maar het schrikt me niet af. Het geeft me niet noodzakelijk meer motivatie. Ik focus gewoon op het afleggen van de best mogelijke afstand. Een poging op hoogte zou voordelig zijn, maar gezien het budget van het team zal het wellicht weer een poging op zeeniveau worden."

Bjerg hoopt 500 tot 800 meter verder te rijden dan zijn eigen persoonlijk record. "Dan kom ik nog altijd 400 meters te kort om Campenaerts te kloppen. Misschien is het mogelijk om de laatste 500 meters te overbruggen op hoogte of misschien is het iets voor de volgende jaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties