Alweer een opdoffer: Deceuninck-Quick.Step is opnieuw een pion kwijt in de Giro

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Alweer een opdoffer: Deceuninck-Quick.Step is opnieuw een pion kwijt in de Giro
Foto: © photonews

Het lijkt voorlopig niet de Ronde van Italië van Deceuninck-Quick.Step te worden. Sprinter Elia Viviani stapte zonder ritwinst af, terwijl nu ook de jonge Brit James Knox het voor bekeken hield.

Deceuninck-Quick.Step moet het in de rest van de Giro zonder James Knox doen. De Brit liep in de vierde etappe een knieblessure op bij een valpartij en heeft na de 12e rit van donderdag besloten om het strijdtoneel te verlaten. De beslissing werd uit voorzorg genomen. 

"Ik worstel al een tijdje met deze knieblessure, maar we hoopten dat ik wat kon herstellen tijdens de vlakke etappes en de rustdag", vertelt Knox. "Vandaag was de eerste test in het klimwerk. Afgaande op hoe ik me voelde en wat er nog gaat komen hebben we besloten om er een punt achter te zetten."

'Op survival mode'

"Ondanks mijn opgave was het echt fantastisch om hier te koersen, onderdeel te zijn van de ploeg en de ervaring op te doen. Natuurlijk ben ik wel teleurgesteld. De valpartijen in rit drie en vier maakten het er niet makkelijker op en daardoor was ik op een survival mode aangewezen. Ik hoop snel terug te keren in de Giro, want het is een geweldige koers."

Knox zal in de komende dagen in België een MRI scan ondergaan om te bekijken of er geen verdere complicaties zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties