De gok van Roglic en Nibali: breekt dit hen later nog op?

De gok van Roglic en Nibali: breekt dit hen later nog op?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Over zijn vooraf hoogst aangeschreven uitdagers Dumoulin, Lopez en Yates hoeft Primoz Roglic zich nog weinig zorgen te maken. Maar Vincenzo Nibali is wel goed. Het voelt voor hen beiden blijkbaar al aan als een duel, maar er zijn nog genoeg kapers op de kust.

Het was opmerkelijk om het koersgedrag van Roglic en Nibali vast te stellen in de dertiende etappe naar Ceresole Reale. Ze probeerden met stevige speldenprikken wel van mekaar af te geraken, maar naar de rest keken ze niet. Alsof ze met zijn tweeën weg waren en zeker waren dat het om de ritzege tussen hen beiden ging. De realiteit was nochtans heel anders.

Ze gaven zo de kans aan Carapaz en Majka om van hen weg te rijden. Carapaz pakte zomaar eventjes nog meer dan een minuut in de laatste kilometers. Ook andere klassementsmannen als Mollema, Landa en Zakarin waren zo in staat om meer tijd te nemen dan ze wellicht zelf verwacht hadden. De Giro is nog lang niet gereden. Voor dit soort van gepoker lijkt het dan ook wel erg vroeg.

NIBALI GEPIKEERD?

De basis hiervoor werd gelegd in de twaalfde rit. Toen waren de Italiaan en de Sloveen ook al samen op pad. Het was toen Nibali die het merendeel van het werk moest doen. Een dag later waren de rollen grotendeels omgekeerd. Hij gooide met één versnelling wel eens zijn kaarten op tafel, maar bleef voor het overige in het wiel van Roglic zitten.

Die laatste staat er bij uitzondering van huidig roze trui Polanc wel nog altijd het best voor van de klassementsmannen. Zakarin volgt plots wel op slechts 31 seconden. Mogelijk is het ook een misrekening van Nibali, die nu al 1'15" moet goedmaken op de Rus. Tussen hen beiden in staat ook nog Bauke Mollema, op 41 seconden van Roglic.

MOVISTAR NADERT

Carapaz geniet nog altijd niet de status van kopman bij Movistar, maar is ondertussen wel genadert tot op 1'57" van de man van Jumbo-Visma. Majka staat zes seconden verderop en doet dus ook nog steeds mee in de debatten. Hierna volgt Landa, die na een val en een matige tijdrit helemaal uitgeteld leek, maar nu zijn aanvalspogingen beloond ziet worden. De achterstand op de tweede in de stand is wel nog altijd 2'43".

Kanshebbers voor het podium hoeven we verderop wellicht niet meer te zoeken. Lopez en Yates lijken in een verloren positie te zitten. Maar voorts zijn er nog kanshebbers genoeg en is er nog geen sprake van een onoverbrugbare marge. De nonchalance of arrogantie dus best toch nog maar even achterwege laten, heren Roglic en Nibali.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties