De jeugd is aan ferme opmars bezig: tal van supertalenten zetten stap vooruit
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Asgreen en Pogacar slechts enkele van de talenten die doorbreken

De jeugd is aan ferme opmars bezig: tal van supertalenten zetten stap vooruit
Foto: © photonews

In een grote ronde is het vaak toch nog de ervaring die telt, maar voor het overige zijn er verschillende gigatalenten in het hedendaagse wielrennen die volop aan het doorbreken zijn. Denk maar aan Kasper Asgreen of Tadej Pogacar, de winnaar van de Ronde van Californië. Maar er zijn er dag.

Naar de editie van de Amerikaanse rittenkoers in 2019 zal er misschien nog wel meerdere keren verwezen worden, want er zijn weinig wedstrijden waarin het grote potentieel van de jeugd naar voren kwam. De volledige top drie bestond uit jonge renners die heel wat in hun mars hebben: Tadej Pogacar, Sergio Higuita en Kasper Asgreen.

Pogacar (20) knalt bij de overgang naar de profs meteen richting fantastische resultaten met eindwinst in de Ronde van de Algarve, Californië en de jongerentrui in de Ronde van het Baskenland. In die laatste wedstrijd eindigde de Sloveen overigens zesde. Sergio Higuita is nog zo'n indrukwekkende neoprof. De Colombiaan van 21 grossierde dit jaar al in menige ereplaatsen, zowel in rittenkoersen als eendagswedstrijden.

ASGREEN IS WINNAAR GEWORDEN

De derde uit de rangschikking in Amerika heeft al een bepaalde ontwikkeling doorgemaakt. Zichzelf bewezen als stagiair in het team van Lefevere en dan is het geen wonder dat hij ook bij de profs zijn mannetje staat. Asgreen zet het dit jaar meer om in resultaten met zijn tweede plek in de Ronde van Vlaanderen en een ritzege in Californië.

Ook bij Team Ineos hebben ze twee supertalenten die dit jaar een ferme stap voorwaarts hebben gezet. Heel mooi ook dat ze dat allebei zowat gelijktijdig deden in dezelfde wedstrijd. Pavel Sivakov en Tao Geoghegan Hart hebben zichzelf helemaal op de kaart gezet in de Ronde van de Alpen. Door de eindzege voor Sivakov (21) en de tweede plaats voor Hart (24) worden ze nu allebei al met andere ogen bekeken.

TIJD NEMEN OM TE GROEIEN

Ook in eigen land fietst er uiteraard wel wat talent rond met onder meer Remco Evenepoel en Jasper Philipsen. Zij hebben elk op hun manier ook al een impact uitgeoefend en hoeven zich vooral niet te laten opjagen door de successen van hun leeftijdsgenoten. Elk van de hierboven genoemde namen heeft alvast een schitterende toekomst op zich. De jeugd komt stevig op de poort kloppen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties