Giro-favoriet Primoz Roglic krijgt een sneer van Vincenzo Nibali na afloop van eerste bergrit
Redactie
| 4 reacties

Vincenzo Nibali niet tevreden over aantal kopbeurten van Primoz Roglic in eerste bergrit Giro

Giro-favoriet Primoz Roglic krijgt een sneer van Vincenzo Nibali na afloop van eerste bergrit
Foto: © photonews

Met de bergrit van donderdag is de Giro van de klassementsmannen, de tijdritten buiten beschouwing gelaten, nu écht begonnen. Vincenzo Nibali was alvast niet te spreken over het koersgedrag van grote favoriet Primoz Roglic in die eerste bergetappe.

Miguel Angel Lopez en Mikel Landa legden de Sloveense ex-roze trui het vuur aan de schenen en pakten uiteindelijk een half minuutje terug op Roglic. Vincenzo Nibali was er niet echt te spreken over, zeker niet omdat hij vond dat Roglic zijn deel van het werk niet deed en amper kopbeurten voor zijn rekening nam. 

'Allemaal gewerkt, behalve Roglic'

Nibali was dan ook geïrriteerd na de etappe. "We hebben allemaal gewerkt, behalve Roglic dan", vertelde hij bij Cyclingnews. "Ik heb gewerkt, Yates deed zijn beurten op kop. Alle grote namen deden hun werk behalve hij."

De 'Haai van Messina' beseft natuurlijk dat Roglic met zijn bonus in het algemene klassement zo defensief kan en mag koersen. "Hij kan het doen omdat hij zo'n mooie voorsprong heeft. En hij weet dat hij ook nog de tijdrit op de slotdag in zijn benen heeft. Maar vrijdag zal het een andere dag worden voor hem." Opnieuw vuurwerk dan maar in de Giro

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties