Lance Armstrong zorgt opnieuw voor opschudding: "Ik zou niets veranderen aan verleden" & "Ik was een makkelijk doelwit"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 45 reacties
Lance Armstrong zorgt opnieuw voor opschudding: "Ik zou niets veranderen aan verleden" & "Ik was een makkelijk doelwit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In een interview met de Amerikaanse televisiezender NBC is Lance Armstrong nog eens uitgebreid teruggekomen op zijn (doping)verleden als renner. Het interview wordt woensdag pas helemaal uitgezonden, maar 'The Boss' deed enkele opvallende uitspraken die niet bij iedereen in de smaak vallen.

Armstrong won zeven keer de Tour de France, maar speelde zijn overwinningen kwijt door zijn dopingbekentenis. "We hebben gedaan wat we moesten doen om te kunnen winnen", blikte Armstrong terug. "Het was illegaal, maar ik zou niets veranderen aan wat er allemaal gebeurd is. Ook niet als het gaat over het verliezen van een smak geld of mijn verval van hero to zero."

"Ik weet dat het een moeilijk antwoord is en een antwoord dat de mensen niet graag zullen horen, maar ik zou niet veranderen aan wat ik gedaan heb. Ik wil vooral niets veranderen aan wat ik geleerd heb. Als ik niet zo gehandeld had, dan had ik ook nooit iets geleerd. Ik was ook niet vervolgd en gestraft geweest als ik het anders had aangepakt", aldus de ex-renner van US Postal. 

"Indien ik doping genomen had en niks gezegd had, dan was dit allemaal niet gebeurd. Maar ik was eigenlijk een makkelijk doelwit. Ik heb bijna gesmeekt om mij te vervolgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties