Ondanks de aanvalslust bij Remco Evenepoel en Lotto-Belgen: Nederlandse ploeg klimt het best in Hammer Series
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Jumbo-Visma staat bovenaan in de Hammer Series na klimkoers

Ondanks de aanvalslust bij Remco Evenepoel en Lotto-Belgen: Nederlandse ploeg klimt het best in Hammer Series
Foto: © photonews

Remco Evenepoel heeft zijn eerste afspraak in de Hammer Series niet gemist. De neoprof van Deceuninck-Quick.Step kon zijn kwaliteiten tentoon spreiden in de klimkoers, net als landgenoten Bjorg Lambrecht en Tim Wellens. Het was wel het Nederlandse Jumbo-Visma dat het best scoorde.

In het Noorse Stavanger begon de eerste fase van de Hammer Series 2019 met een koers voor klimmers. Evenepoel talmde niet om zich in de schijnwerpers te rijden. Hij overbrugde op zijn eentje de kloof naar de kopgroep van vier. Niet veel later liet Evenepoel zijn metgezellen simpelweg ter plaatse. 

Het waren moedige inspanningen, maar ze gaven finaal wel geen zware doorslag. Het kwam immers tot een totale hergroepering. In de zevende ronde was het een andere Belg die zijn goede benen toonde: Tim Wellens. Door als tweede door te komen aan de aankomst, naderde het Lotto-Soudal van Wellens tot op negentig punten van leider Bora-Hansgrohe.

WELLENS HAAST ELKE RONDE BIJ DE BETEREN

Ook Bjorg Lambrecht kon zich nog eens in een top tien plaatsen bij een passage. Wellens deed er nog een derde plaats en twee vijfde plaatsen bij. Zo hielp hij Lotto-Soudal aan een totaal van 928 punten. Jumbo-Visma deed nog beter met 1065 punten. Deceuninck-Quick.Step werd zevende met 419 punten.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt
12/10/2019 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties