Winnaar van 12e etappe in de Giro: "Normaal werk ik hard voor mijn ploegmaats, maar nu mocht ik zelf iets proberen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Cesare Benedetti (BORA-hansgrohe) erg blij met ritzege in de Giro

Winnaar van 12e etappe in de Giro: "Normaal werk ik hard voor mijn ploegmaats, maar nu mocht ik zelf iets proberen"
Foto: © photonews

Cesare Benedetti (BORA-hansgrohe) moest tot zijn 31e wachten op zijn allereerste profzege, maar het werd zowaar meteen een overwinning in de Ronde van Italië. "Dit is een fantastische dag voor mij."

Benedetti staat bekend als trouwe knecht, maar reed donderdag voor eigen rekening door mee te glippen in de ontsnapping van de dag. "Normaal gezien werk ik hard voor mijn ploegmaats maar vandaag had ik de kans om zelf iets te proberen in de ontsnapping", vertelde Benedetti na afloop. "Voor de rit hadden we beslist dat ik zou proberen om mee te gaan als er een grote vlucht tot stand kwam."

"Op de klim moest ik even de rol lossen, maar ik kon opnieuw terugkeren. Door de twijfels bij de drie renners die op kop reden, kon ik mijn kans grijpen en als eerste over de meet komen."

Natuurlijk was de tevredenheid groot bij de ploegmaat van Peter Sagan. "Dit is een fantastische dag voor mij en ik ben zeer gelukkig met de overwinning. De laatste dagen was ik blij met de successen van mijn ploegmaats, maar nu kan ik ook vieren omdat ik mijn eigen zege beet heb in de Giro", besluit de 31-jarige Italiaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties