Ondanks start in Brussel laat Vanmarcke Tour bewust links liggen: "Vraag me af waar ik in godsnaam mee bezig ben in Tour"
Redactie
| 5 reacties

Sep Vanmarcke past voor de Ronde van Frankrijk: "Ik kan daar alleen ploegmaats helpen"

Ondanks start in Brussel laat Vanmarcke Tour bewust links liggen: "Vraag me af waar ik in godsnaam mee bezig ben in Tour"
Foto: © photonews

Sep Vanmarcke zal dit jaar niet aan de start van de Ronde van Frankrijk komen. De beslissing werd afgelopen winter al genomen door de West-Vlaming en zijn team Education First.

De afgelopen zes jaar stond Sep Vanmarcke vijf keer aan het vertrek van de Tour, maar dit jaar zal hij dus niet bij zijn. "Ik had dat afgelopen winter al beslist met de ploeg", vertelt Vanmarcke bij Sporza. "Ik had zelf aangegeven dat ik nog nooit veel plezier heb gehad in de Tour en dat ik het niet erg zou vinden om de Tour over te slaan."

Nochtans vindt Le Grand Départ wel plaats in onze hoofdstad. "De enige reden om eventueel te starten was de Tour-start in Brussel. Maar dat vind ik een slechte reden om de plaats van iemand anders af te pakken. Veel wielerkenners zullen zeggen dat het een slechte beslissing is om geen Tour te rijden. Maar ik zie het anders."

'Prijzen voor sprinters en klimmers'

"De koers en de Tour zijn zo geëvolueerd dat een renner zoals ik, van 80 kg en die niet kan sprinten, er weinig kan rapen. De prijzen zijn vooral voor sprinters en klimmers. Het enige wat ik in de Tour kan doen, is de ploegmaats helpen. Maar er is heel veel stress in de Tour. En je moet bergop elke dag vechten om de tijdslimiet te halen omdat het niveau zo hoog ligt. Dan vraag ik me af waar ik in godsnaam mee bezig ben in de maand juli."

En dus kiest Vanmarcke voor andere doelen in de zomer. "Ik wil koersen om prestaties neer te zetten. En in de Tour is dat voor mij niet weggelegd. Bij Education First zetten we alles op Uran en andere klassementsrenners. Vorig jaar reed ik zelf tijdens de kasseirit in dienst van Uran, waar ik niets op tegen had. Maar er is dus weinig ruimte in de Tour voor eigen ambities", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties