Ploegmaat van Oliver Naesen vloert Thibaut Pinot en klimt naar de leiding in Ronde van de Ain
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Alexandre Geniez slaat dubbelslag in tweede rit Ronde van de Ain

Ploegmaat van Oliver Naesen vloert Thibaut Pinot en klimt naar de leiding in Ronde van de Ain

Het is niet alleen in Italië dat het betere klimwerk eraan te pas komt. Ook in de Ronde van de Ain ging het omhoog in de tweede etappe. AG2R, de ploeg van Oliver Naesen, kwam er sterk uit de verf. Het legde beslag op de eerste en derde plaats. Thibaut Pinot was er zo aan voor de moeite.

Zes renners wilden niet wachten tot de finale en opteerden voor de lange ontsnapping: Gougeard, Politt, Tulik, Naberman, Kuriyanov en Imhof. De zes reden samen een voorsprong van twee minuten bij mekaar, maar er waren toch twee vluchters die vonden dat het nog wat sneller mocht gaan. Gougeard en Politt maakten er een koppeltijdrit van.

PINOT GOOIT KAARTEN OP TAFEL

Ondertussen waren Bouchard, Paret-Peintre, Lafay en El Fares in de tegenreactie gegaan. Zij maakten de sprong naar de twee koplopers. In de groep der favorieten was Thibaut Pinot de meest klinkende naam en die wachtte ook niet al te lang meer om zijn kaarten op tafel te gooien. De winnaar van de Ronde van Lombardije reed in één ruk naar de kopgroep toe.

In de aanloop naar de slotklim maakten nog verschillende andere renners de aansluiting. Leider Bissegger slaagde daar niet meer in. Ook de leiderstrui stond dus op het spel. Op de laatste klim van de dag ontbonden Geniez, Pinot, Frank en Nych hun duivels. AG2R had het numerieke meerderheid met Geniez en Frank vooraan. Geniez was het snelst in de sprint, bleef Pinot voor en wipte zo meteen naar de leiding in de stand.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties