Remco Evenepoel helpt Deceuninck-Quick.Step aan zege in tweede wedstrijd uit Hammer Series
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Deceuninck-Quick.Step scoort het beste in sprintkoers

Remco Evenepoel helpt Deceuninck-Quick.Step aan zege in tweede wedstrijd uit Hammer Series
Foto: © photonews

Remco Evenepoel voelt zich echt wel in zijn sas tijdens zijn eerste deelname aan de Hammer Series. In de klimkoers toonde onze landgenoot zich al volop. Het was wel Jumbo-Visma dat het sterkst presteerde in die wedstrijd. In de sprintkoers stond er geen maat op Deceuninck-Quick.Step.

De sprintkoers begon uitstekend voor Deceuninck-Quick.Step met Martinelli die zich het snelst toonde aan het eind van het eerste rondje. Nadien reed er een groepje van vijf renners weg met daarbij onder andere Remco Evenepoel voor Deceuninck-Quick.Step en Carl Fredrik Hagen van Lotto-Soudal. Evenepoel was vierde bij de tweede doorkomst.

VAKOC VAN GOUDWAARDE

De jonge Belg hield zijn team samen met Vakoc en Martinelli op kop, maar halverwege de sprintkoers nam Sunweb toch de leiding over. Groot was het verschil wel niet en Vakoc zette met een slimme sprint orde op zaken in ronde zes. Ondanks een alweer bedrijvige Hagen in de volgende ronden bleef de ploeg van Evenepoel veruit het best scorende Belgische team.

Met een voorsprong van vijftig punten op Sunweb kon Deceuninck-Quick.Step de laatste twee ronden met een gerust hart aanvatten. Die bonus werd niet meer prijsgegeven. Deceuninck bleef op kop met een totaal van 794 verzamelde punten in de sprintkoers. Sunweb was tweede met 738 punten. Lotto-Soudal moest zich op de achtste plaats tevreden stellen met 357 eenheden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties