Een droom voor Mathieu van der Poel: "Dit is één van mijn grootste prestaties ooit"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 30 reacties

Mathieu van der Poel in de wolken na eerste Wereldbekerzege in Nove Mesto

Een droom voor Mathieu van der Poel: "Dit is één van mijn grootste prestaties ooit"
Foto: © photonews

De uitbarsting van Mathieu van der Poel na zijn allereerste Wereldbekerzege mountainbike sprak boekdelen. Het harde werk van de afgelopen jaren heeft geloond.

"Het was een zware strijd met één van de sterkste renners, dus dat maakt het extra mooi", doelde Van der Poel op wereldkampioen Nino Schurter. "Op de klim waar ik demarreerde, heb ik alles gegeven. Ik wist twee rondjes voor het einde al dat ik daar vol moest doorgaan."

Van der Poel heeft fantastische maanden achter de rug. Hij werd wereldkampioen veldrijden na een erg dominant seizoen én won in zijn eerste voorjaar ooit de Brabantse Pijl, Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race. En nu lukt het dus ook om te winnen tegen de wereldtoppers uit het mountainbiken. 

"Dit was voor mij een van de moeilijkste dingen om in de wielersport te verwezenlijken", vervolgde Van der Poel. "Dit is één van mijn grootste prestaties ooit. Misschien wel de grootste. Ik heb drie jaar lang moeten werken om dit niveau te bereiken. Hier heb ik heel lang over gedroomd."
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties