Koninginnenrit over de Gavia of niet? Giro-organisatie hakt knoop door

Koninginnenrit over de Gavia of niet? Giro-organisatie hakt knoop door
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Al een week lang is het een discussie die heel wat mensen in de Giro in de ban houdt: kan het peloton in de zestiende rit naar Ponte di Legno ook de mythische Gavia aandoen? Het antwoord op die vraag is uiteindelijk toch negatief. De Giro-organisatie heeft de definitieve beslissing genomen.

De passage over de Gaviapas was op de helling komen te staan doordat de beklimming een week voor de Giro er zou doorkomen nog vol sneeuw lag. Nu werden de renners in 2014 al wel eens tussen de sneeuwmuren langs de Gavia gestuurd, maar deze keer is de situatie nog een pak erger.

KONINGINNENRIT ONTHOOFD

Zeker omdat er nu ook gevaar op lawines zou zijn, zit er niets anders op dan de Gavia te schrappen uit het parcours. De koninginnenrit van de Giro is zo wel enigszins onthoofd. In plaats van 226 kilometer te rijden, zullen de renners komende dinsdag 194 kilometer afleggen.

Het aantal hoogtemeters blijft wel hetzelfde. Om de Gavia te vervangen, is er immers toch nog een andere klim ingelast: de Cevo. Voorts moet al wie nog in de Giro zit die dag ook over de Mortirolo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties