Ontketende Mathieu van der Poel blijft verbazen en heeft eerste zege in Wereldbeker mountainbike beet
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 61 reacties

Mathieu van der Poel schrijft in Nove Mesto zijn eerste Wereldbeker mountainbike ooit op zijn naam

Ontketende Mathieu van der Poel blijft verbazen en heeft eerste zege in Wereldbeker mountainbike beet
Foto: © photonews

Primeur voor Mathieu van der Poel in Tsjechië. In Nove Mesto bleef de Nederlander meervoudig wereldkampioen Nino Schurter voor, waardoor zijn eerste overwinning in de cross country van een Wereldbekermanche een feit is.

Overwinningen in de short track van een Wereldbeker mountainbike stonden reeds op zijn palmares, een overwinning in de cross country ontbrak. Maar daar heeft Mathieu van der Poel zondag op fenomenale wijze verandering in gebracht. 

Van der Poel had dankzij zijn overwinning van vrijdag in de short track een gunstige startpositie beet. De Nederlander van Corendon-Circus verzilverde die startplek en nam meteen de wedstrijd in handen. Maar al snel ontplooide de wedstrijd in een tweestrijd tussen Van der Poel en niemand minder dan Nino Schurter, de Zwitser die meervoudig wereldkampioen en olympisch kampioen is. 

Tweestrijd

Schurter kon al voor de zevende keer winnen in Nove Mesto, maar dat was niet naar de zin van zijn Nederlandse kompaan. Van der Poel bleef keer op keer de forcing voeren en in de slotronde brak de veer dan toch bij Schurter. 

Met een geweldige demarrage liet Van der Poel zijn metgezel achter zich en knalde hij naar zijn allereerste Wereldbekerzege. De vreugde was enorm. Schurter werd op een kleine 20" tweede. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties