Roze trui Carapaz weet met zijn geluk geen blijf en haalt voordeel aan ten opzichte van andere favorieten
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Carapaz in de wolken nadat hij het roze verovert

Roze trui Carapaz weet met zijn geluk geen blijf en haalt voordeel aan ten opzichte van andere favorieten
Foto: © photonews

De roze trui dragen in de Ronde van Italië: daar kan een mens gelukkig van worden. Zeker wanneer hij Richard Carapaz heet. Carapaz is niet de grootste naam, maar rijdt beresterk en bevestigt zo zijn vierde plaats van vorig jaar. Bovendien heeft hij op een bepaald vlak een streepje voor.

Zijn tweede ritzege was op zich al reden tot vreugde en nu komt daar nog de leiderstrui bij. "Ik kan het zelf niet geloven", zegt de man uit Ecuador. "Ik ben zo blij. Het is een droom waar ik zo hard voor heb gewerkt. Enorme inspanningen over lange periodes leveren eindelijk resultaat op."

Er is ook een verschil met andere klassementsmannen. Primoz Roglic in het bijzonder zit snel in zijn eentje als het bergop gaat. Movistar heeft diep in de finale met Carapaz en Landa vaak nog twee ijzers in het vuur. Het is dan ook steeds uitkijken wie van hen twee als eerste gaat aanvallen.

TWEE TROEVEN UITSPELEN

"Het maakt het gemakkelijker als je twee troeven hebt om uit te spelen", weet Carapaz. "De San Carlo ligt mij heel goed. Ik zag een plaats om aan te vallen op drie kilometer van de top en gaf alles wat ik had. Ik was in staat om mijn snelheid aan te houden en een gat te slaan van dertig seconden."

TEGENSTANDERS DOEN AFZIEN

Het verschil zou hierna alleen nog maar oplopen. In die mate dat er nog een extra bonus bijkwam. "Het was genoeg om onze tegenstanders te doen afzien, de kloof staande te houden op de laatste klim en zelfs kans te maken op de roze trui."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties