Sam Oomen kent het verdict na zijn valpartij
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Sam Oomen heeft heupbreuk opgelopen bij zijn val

Sam Oomen kent het verdict na zijn valpartij
Foto: © photonews

Wat een miserabele Giro is het al geweest voor Team Sunweb. Nu heeft ook Sam Oomen de koers moeten verlaten als gevolg van een valpartij. Ondertussen is er ook verder onderzoek uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat de Nederlandse klimmer een heupbreuk heeft opgelopen.

Oomen, die in 2018 knap negende werd, was dit jaar niet naar Italië afgezakt voor een klassement en wilde na de opgave van Tom Dumoulin voor ritzeges gaan. Dat was hem echter niet gegund. In de zesde etappe kwam Oomen al een eerste keer ten val. Nadien volgden er voor hem dan ook enkele lastige dagen.

De renner had op verschillende plaatsen pijn. Die werd nog erger nadat hij ook in de veertiende rit betrokken was bij een valpartij. Daardoor was er geen andere keuze mogelijk dan af te stappen. Ondertussen heeft Sunweb op zijn website meer details gegeven over de opgelopen blessures.

REVALIDATIE VAN ZES WEKEN

Er is bij Oomen een breuk vastgesteld in de rechterheup. Er zal dus een revalidatie volgen van een zestal weken. Na dertien ritten bekleedde de ploegmaat van Jan Bakelants de 32ste plaats in het algemeen klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties