Nederlandse ploegmaat van Roglic over sanitaire stop ploegleiders: "Zij kritisch voor ons, wij kritisch voor hen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Nederlandse ploegmaat van Roglic over sanitaire stop ploegleiders: "Zij kritisch voor ons, wij kritisch voor hen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De kansen op de Giro-eindzege van Primoz Roglic zijn na zondag alweer wat geslonken. Al mag er wel eens aan de oren getrokken worden van ploegleiders Addy Engels en Jan Boven, die er niets beters op vonden om in volle finale van de vijftiende etappe te stoppen voor een plaspauze.

Jos Van Emden gelooft nog steeds in de overwinningskansen van zijn Sloveense ploegmaat. "Ik schat de kansen 50-50 in", vertelt hij in gesprek met Sporza. "Hij wint wel of niet. We zullen in Verona zien of het tijdsverlies van gisteren kostbaar is. Na zo'n fietwissel en een val slechts 40 seconden verliezen vind ik nog positief. Ik zat zeker niet in zak en as."

"Maar elke seconde die je verliest, is veel. Primoz heeft al minuten weggegeven en heeft nu ook seconden verloren. Dat kan kostbaar zijn", aldus de Nederlandse hardrijder. 

Sanitaire stop

Er was natuurlijk heel wat te doen over de sanitaire stop van de twee ploegleiders van Jumbo-Visma. "We hebben het er even over gehad", bekent Van Emden. "Je moet kritisch naar jezelf blijven kijken. De ploegleiding is kritisch op ons als we fouten maken, wij zijn ook kritisch voor hen als ze fouten maken."

"Zij zitten er ook mee, maar het is nu zo. Je draait het niet terug. Maar het was niet de meest tactische plas die er gepleegd is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties