Voorbeschouwing Ronde van Noorwegen: welke (jonge) Belg blinkt uit in Noorwegen?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Voorbeschouwing Ronde van Noorwegen: welke (jonge) Belg blinkt uit in Noorwegen?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Italië gaat vanaf dinsdag de slotweek in, maar daarnaast staat ook de Ronde vanNoorwegen voor de deur. Heel wat Belgische toppers zullen hun opwachting maken met ambitiesvoor het eindklassement. Vorig jaar ging de eindoverwinning in de slotrit naar de Spanjaard Eduard Prades.

Ondanks dat de ronde dit jaar een dag langer duurt zal het beeld van deze koers grotendeels hetzelfde blijven. In de eerste vijf etappes lijken er voornamelijk kansen te liggen voor de spurters. Enkel in de vierde etappe richting het stadje Sandefjord is er eventueel een mogelijkheid voor de punchers. De slotrit zal ten prooi vallen aan een van de betere klimmers van het peloton.

Cavendish terug op niveau?

Aangezien de nadruk van deze etappekoers ligt op sprinterskansen is het lijstje dan ook vrij indrukwekkend te noemen. Alexander Kristoff (UAE-Team Emirates) won eerder al vijf etappes in de ronde van zijn thuisland en zal daar zeker nog enkele zeges willen aan toevoegen. Hij krijgt een pak concurrentie van zijn landgenoten.

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Kristoffer Halvorsen (INEOS) en Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) zullen zeker ook uit zijn op een etappezege. Daarnaast staat ook voormalig topspurter Mark Cavendish aan de start. Kan The Manx Express zijn vorm aanscherpen richting de Tour-start over twee maanden?

Voorts komen ook Deceuninck-Quick. Step (Hodeg), Michelton (Mezgec) en Arkéa Samsic (Greipel) met ambities aan de start. Aan ploegen die uit zijn op een massaspurt is er dus geen gebrek.

Topfavorieten én jonge Belgen

Ook het favorietenlijstje voor het eindklassement van deze koers is lang. Onze landgenoot Tim Wellens is op papier de sterkste naam en topfavoriet. Nadat het voorjaar niet echt bracht wat de Limburger ervan verwacht had, gaat hij op zoek naar zijn absolute topvorm richting de Tour.

Hij krijgt het jonge toptalent Bjorg Lambrecht met zich mee. De vierde van de Waalse Pijl bewees al dat hij de Noorse heuveltjes goed kan verteren. Vorig seizoen eindigde hij als tweede in de Tour des Fjords.

Verder zal ook de snelle Cees Bol van Team Sunweb er dichtbij zijn. Een overwinning in Nokere Koerse en na een lastige etappe in de Ronde van Californië maakt hem een van de grote kanshebbers. Hij kan met zijn snelheid ook boniseconden pakken onderweg. Naast Wellens, Lambrecht en Bol moet er ook rekening gehouden worden met Boasson Hagen en Alexander Kamp (Riwal). Ze hebben allebei de punch om in de slotrit met de eindzege aan de haal te gaan.

Wat kan Remco?

Bij Deceuninck-Quick Step staat er niet echt een topfavoriet voor het eindklassement aan de start. Remco Evenepoel gaat voor een goede uitslag in de lastige slotrit - wat is er dan mogelijk? - en een Petr Vakoc in vorm kan uiteraard ook altijd verrassen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties