Belgische bondscoach en ex-wereldkampioen MTB: "Voor mij is Mathieu de topfavoriet voor Tokio 2020"
Redactie
| 13 reacties

Filip Meirhaeghe vindt Mathieu van der Poel nu al favoriet voor de Spelen in Tokio

Belgische bondscoach en ex-wereldkampioen MTB: "Voor mij is Mathieu de topfavoriet voor Tokio 2020"
Foto: © photonews

Afgelopen zondag werden we opnieuw verbaasd door de zoveelste glansprestatie van Mathieu van der Poel en zijn eerste Wereldbekertriomf in het mountainbiken. Belgische bondscoach Filip Meirhaeghe noemt MVDP nu al de topfavoriet voor Tokio 2020.

Na zijn tweede plek van vorige week in Albstadt schoot Van der Poel zondag in Nove Mesto voor het eerst raak in een WB-manche. "Een enorme overwinning", aldus Filip Meirhaeghe in HLN. "Er zijn maar drie of vier renners die een wereldbekerwedstrijd kunnen winnen. Dit is een prestatie van groot kaliber: hij reed in de laatste ronde aan het einde van de laatste klim weg van Nino Schurter, dat zegt alles."

De 33-jarige Schurter is zevenvoudig wereldkampioen én olympisch kampioen. "Maar hij kon gewoon niet volgen. De demarrage van Van der Poel was echt indrukwekkend. Dat Schurter zegt dat hij nog niet in topvorm is. "Hij kan de waarheid spreken, maar als ik zie hoeveel voorsprong hij zondag had op de nummer drie dan denk ik niet dat er veel mis is met zijn vorm."

'Hij gaat nog verliezen ook'

Al waarschuwt Meirhaeghe ook dat Van der Poel niet ineens alles gaat winnen op zijn mountainbike. "Van der Poel gaat nog verliezen ook. We moeten nog niet bang zijn dat hij elke week gaat domineren. Maar de concurrentie heeft wel schrik voor hem. Schurter heeft dat vorig jaar al met zo veel woorden gezegd. Dat zal er nu niet beter op geworden zijn."

Conclusie: dé favoriet voor goud in Tokio vindt Meirhaeghe. "Ik heb het weken geleden al gezegd: voor mij is hij de topfavoriet voor Tokio 2020", klinkt het straf. "Hij heeft op een jaar tijd een grote stap gezet en dat kan hij dit jaar weer doen. Ik sta zeker niet alleen met mijn mening. Het parcours is iets voor een complete renners die er zijn kracht kwijt kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties