Grote verliezer Primoz Roglic reageert na 16e etappe, ploegleider strijdvaardig: "De Giro is nog niet gedaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Grote verliezer Primoz Roglic reageert na 16e etappe, ploegleider strijdvaardig: "De Giro is nog niet gedaan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na opnieuw een moeilijke dag en bijna anderhalve minuut tijdverlies op zijn grote concurrenten Vincenzo Nibali en Richard Carapaz lijkt de Giro winnen bijna een illusie voor Primoz Roglic (Jumbo-Visma). Toch geeft de Sloveen de moed nog niet op.

Roglic moest op de Mortirolo de rol lossen. Hij kwam in de afdaling nog dichter bij de groep der favorieten, maar gaf toch weer heel wat tijd toe. "Het was een zware dag, zeker met de kou op het einde", vertelde Roglic achteraf. "Ik heb alles gegeven op de Mortirolo. Vandaag was een belangrijke etappe in de strijd om de roze trui, maar de Giro is nog niet over en er kan nog van alles gebeuren."

Dezelfde strijdvaardige taal horen we bij ploegleider Addy Engels. "Tot het moment dat Nibali aanviel, zag alles er goed uit", zegt de Nederlander. "We hoorden op de koersradio dat Primoz op een gaatje zat. Vanaf dat moment was het één groot gevecht. Allereerst op de Mortirolo, maar daarna ook in de afdaling."

'Verlies valt mee'

"Hij reed een goede afdaling. De groep van Primoz kwam dichterbij, waardoor je de hoop houdt dat ze het gat kunnen blijven verkleinen. We hebben geprobeerd om Koen Bouwman van voren te hebben in de finale, maar hij redde het helaas niet op de Mortirolo. Ondanks dat Primoz gelost werd halverwege de Mortirolo, valt het verlies nog mee."

Bij Jumbo-Visma willen ze de handdoek zeker nog niet gooien. "De Giro is nog niet gedaan. We hebben al verrassende dingen gezien deze ronde en daarnaast komt er nog een tijdrit aan. We geven niet op en blijven vechten tot het einde", besluit Engels. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties