Knap staaltje fair play in de Giro: Movistar-ploegleider Sciandri gaf ploegmaat van ... grote rivaal Roglic een nieuwe fiets
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Movistar-ploegleider Max Sciandri gaf Antwan Tolhoek (Jumbo-Visma) nieuwe fiets na pech voor Primoz Roglic

Knap staaltje fair play in de Giro: Movistar-ploegleider Sciandri gaf ploegmaat van ... grote rivaal Roglic een nieuwe fiets
Foto: © photonews

Jumbo-Visma en Team Movistar hebben met respectievelijk Primoz Roglic en Richard Carapaz nog twee grote kanshebbers om de Giro te winnen. Maar toch is er ook nog steeds sprake van fair play op het hoogste niveau.

Opvallend verhaal uit de Giro na de etappe van zondag. Primoz Roglic kwam in de problemen door mechanische pech en moest op de fiets van zijn ploegmaat Antwan Tolhoek verder omdat de ploegwagen van Jumbo-Visma na een sanitaire stop van veel te ver moest komen.

Maar de vraag was: hoe kon Tolhoek dan verder? Daar kwam dan ook een antwoord op, met dank aan Movistar-ploegleider Max Sciandri. De Italiaan, vorig jaar nog aan de slag bij BMC, gaf Tolhoek een fiets van zijn Spaanse ploeg én paste zelfs de schoenplaatjes aan omdat Tolhoek niet in de trappers kon. Zo kon de Nederlander toch snel door. 

Bijzonder sportief, wetende dat roze trui Carapaz en Roglic de gedoodverfde favorieten zijn om zondag in Verona op het hoogste schavotje te staan. Fair play bestaat dus nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties