Nederlandse sprinter verzilvert goede vorm in openingsrit Ronde van Noorwegen, Lawrence Naesen knap vierde
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties

Cees Bol (Sunweb) wint de openingsrit in de Ronde van Noorwegen

Nederlandse sprinter verzilvert goede vorm in openingsrit Ronde van Noorwegen, Lawrence Naesen knap vierde
Foto: © photonews

De Nederlander Cees Bol heeft de openingsrit in de Ronde van Noorwegen gewonnen. In de massasprint was de snelle man van Sunweb sterker dan de Roemeen Grosu en thuisrijder Kristoff. Lawrence Naesen (Lotto Soudal) werd vierde.

Twee dagen na de Hammer Chase en het einde van eerste Hammer Series van het seizoen werd er opnieuw gekoerst in het Noorse Stavanger, dat de startplek was voor de Ronde van Noorwegen. De eerste rit met aankomst in Egersund was voer voor de sprinters en zo geschiedde. 

Vier onbekende renners (hun namen: Elmar Reinders, Fridtjof Roinas, Jacob Eriksson en Torstein Traaen) gingen op zoek naar eeuwige glorie in de openingsetappe, maar zoals verwacht kwam er een massasprint. Bovendien stonden er met Hodeg, Cavendish, Kristoff en Boasson Hagen toch enkele grote sprintkanonnen op de deelnemerslijst. 

Toch een sprint

Maar de overwinning ging naar de 23-jarige Nederlander Cees Bol. Hij bleef de verrassende Roemeen Eduard-Michael Grosu en ex-Europees kampioen Alexander Kristoff voor. De Nederlander is ook de eerste leider in de Scandinavische rittenkoers.

Lawrence Naesen (Lotto Soudal) finishte nipt naast het podium, met Tom Van Asbroeck (achtste) en Tim Wellens (tiende) eindigden er nog twee landgenoten in de top tien. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

30/01/2021 - 31/01/2021 WK Veldrijden
03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties