Sean De Bie is terug in België en prikt datum op verhoopte comeback: "Het had allemaal veel erger kunnen zijn"
Redactie
| 0 reacties

Sean De Bie hoopt in augustus terug te koersen na trainingsongeval in Italië

Sean De Bie is terug in België en prikt datum op verhoopte comeback: "Het had allemaal veel erger kunnen zijn"
Foto: © photonews

Sean De Bie is terug in België na zijn trainingsongeval in Italië van twee weken geleden, waar hij zes gebroken ribben, een gebroken schouderblad, een barst in het borstbeen en een gekneusde linkerlong en milt aan overhield. "Ik wil dit jaar zeker nog koersen", klinkt het vastberaden.

De Bie is terug thuis na zijn (pijnlijke) trip naar Italië. "Ik heb vier dagen op intensieve gelegen en moest tien dagen in bed blijven. Dat was ambetant", vertelt De Bie in Het Nieuwsblad. "De pijn viel relatief mee, al moest ik wel het bloed op mijn longen ophoesten omdat dit mijn ademhaling hinderde. Dat is niet fijn met zes gebroken ribben, maar je weet dat je daar door moet en de pijn moet verbijten."

De renner van Roompot-Charles werd met de ambulance, een rit van elf uur, van Italië naar België gebracht. "Maar ik lag comfortabel en heb wat kunnen slapen. 's Avonds kwam ik toe in het AZ in Herentals, waar ze meteen foto's hebben genomen van de schouder en de ruggenwervels omdat er misschien toch een operatie nodig zou zijn. Gelukkig is dat niet het geval."

'Nog niet aan de fiets denken'

Dinsdag mag De Bie het ziekenhuis zelfs al verlaten. "Ik kan al opnieuw wat stappen, al heb ik dan wel pijn aan de schouder. Als ik neerlig, gaat het. Aan de fiets denk ik nog niet, dat zal toch nog zeker zo'n drie weken duren. Maar ik hoop toch wat kleine oefeningen te kunnen doen."

"Ik wil dit jaar zeker nog koersen. Ik had van het BK in Gent een doel gemaakt, maar dat wordt nu niks. Ik hoop in juli de conditie te kunnen opbouwen om dan in augustus weer te kunnen koersen. Uiteraard is dit een tegenslag, maar ik besef dat het allemaal veel erger had kunnen zijn", relativeert de renner uit Heist-op-den-Berg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties