Thomas De Gendt houdt goede herinneringen over aan Mortirolo: "Na vandaag nog op 50%"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Thomas De Gendt houdt goede herinneringen over aan de Mortirolo

Thomas De Gendt houdt goede herinneringen over aan Mortirolo: "Na vandaag nog op 50%"
Foto: © photonews

De renners van de Giro staan voor een zwaar dagje met als afsluiter de Mortirolo. Thomas De Gendt houdt alvast goede herinneringen over aan die legendarische klim.

In 2012 won De Gendt de etappe over de Mortirolo en legde hij zo zijn basis voor zijn derde plek in het eindklassement van de Giro. "Ik heb de Mortirolo nog maar één keer gedaan en die koers gewonnen, dus ik houd er alleen maar goede herinneringen aan over", vertelt hij bij Sporza.

"Maar ik denk dat ik vandaag nog aan 50% ga zitten. De Mortirolo is sowieso een hele lastige klim en omdat die nu op het einde van een lastige rit komt, denk ik dat er één of twee man bij de klassementsmannen zal doorzakken. Het zal weeral overleven worden."

Al is zijn laatste passage over de Mortirolo al zeven jaar geleden. "Ik herinner mij dat het heel steil was, maar ook niet onoverkomelijk. Als je nog kracht in de benen hebt, kom je er relatief makkelijk door. Maar ik ben vooral bang van de afdaling. Als het regent, gaat het zeer gevaarlijk zijn", besluit De Gendt

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties