Voormalig Belgische ronderenner: "Ik heb het al vanaf het begin van deze Giro gezegd: houd Nibali in de gaten"
Redactie
| 0 reacties

Jurgen Van den Broeck verwacht nog een spannende slotweek in de Giro

Voormalig Belgische ronderenner: "Ik heb het al vanaf het begin van deze Giro gezegd: houd Nibali in de gaten"
Foto: © photonews

Het is vanaf dinsdag opnieuw koersen geblazen in de Giro. Jurgen Van den Broeck verwacht nog iets in de slotweek en houdt - zoals hij eerder al liet verstaan - nog steeds rekening met Vincenzo Nibali.

"Ik vind de Giro een aantrekkelijke wedstrijd om te volgen", aldus Van den Broeck in een Facebook live van Sporza. "De Tour is zeer gecontroleerd, maar in de Giro kan er met zo'n parcours altijd iets gebeuren. En de psychologische oorlogsvoering is ook mooi."

Dat laatste is onder meer het geval bij Primoz Roglic en Vincenzo Nibali. "Ik heb het al vanaf het begin van deze Giro gezegd: houd Nibali in de gaten. Hij zal het nog proberen."

Aanvallender koersen

Grote verschil tussen Giro en Tour is het feit dat er in Italië veel aanvallender gekoerst wordt. Het Ineos-effect? "Het gaat vooral over het parcours. Kijk naar de rit van zondag, waar het parcours zich leent tot aanvallen en moeilijk te controleren is. In de Tour is de eindwinnaar meestal al bekend bij het aansnijden van de laatste week. In de Giro kan er tot de laatste dag van alles uit de bus komen", besluit Van den Broeck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties