Voormalig Belgische ronderenner: "Ik heb het al vanaf het begin van deze Giro gezegd: houd Nibali in de gaten"

Redactie
| 0 reacties
Voormalig Belgische ronderenner: "Ik heb het al vanaf het begin van deze Giro gezegd: houd Nibali in de gaten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is vanaf dinsdag opnieuw koersen geblazen in de Giro. Jurgen Van den Broeck verwacht nog iets in de slotweek en houdt - zoals hij eerder al liet verstaan - nog steeds rekening met Vincenzo Nibali.

"Ik vind de Giro een aantrekkelijke wedstrijd om te volgen", aldus Van den Broeck in een Facebook live van Sporza. "De Tour is zeer gecontroleerd, maar in de Giro kan er met zo'n parcours altijd iets gebeuren. En de psychologische oorlogsvoering is ook mooi."

Dat laatste is onder meer het geval bij Primoz Roglic en Vincenzo Nibali. "Ik heb het al vanaf het begin van deze Giro gezegd: houd Nibali in de gaten. Hij zal het nog proberen."

Aanvallender koersen

Grote verschil tussen Giro en Tour is het feit dat er in Italië veel aanvallender gekoerst wordt. Het Ineos-effect? "Het gaat vooral over het parcours. Kijk naar de rit van zondag, waar het parcours zich leent tot aanvallen en moeilijk te controleren is. In de Tour is de eindwinnaar meestal al bekend bij het aansnijden van de laatste week. In de Giro kan er tot de laatste dag van alles uit de bus komen", besluit Van den Broeck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties