Alweer klein tikje voor Primoz Roglic: "Niemand heeft het gemakkelijk"

Alweer klein tikje voor Primoz Roglic: "Niemand heeft het gemakkelijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Kan Primoz Roglic nog een gooi doen naar eindwinst in de Ronde van Italië? In het eerste deel van de Giro zag het er uitstekend uit, maar de tendens van de laatste dagen geeft een ander beeld. Ook in de zeventiende rit moest hij wat tijd prijsgeven, al bleef het beperkt.

Roglic probeert zich nog altijd wel te amuseren. Zo waardeert hij dat veel van zijn landgenoten de oversteek hebben gemaakt om hem aan te moedigen. "Het was te gek, al die Sloveense vlaggen en Sloveense supporters. Natuurlijk heb ik daar van genoten", zegt de renner van Jumbo-Visma aan Cyclingnews.

NOG ALTIJD UIT 1 STUK

De derde in het klassement verloor wel weer een kleine tien seconden op Carapaz en moest zelfs iets meer toegeven op Landa. Dat het einde stilaan in zicht komt, speelt nu in het nadeel. "Niemand heeft het gemakkelijk. Er is nog altijd een lange weg te gaan. Natuurlijk gaan de dagen snel voorbij, maar voor mij is het belangrijk dat ik nog altijd uit één stuk besta."

Zo verwijst Roglic naar zijn val eerder in de Giro. "Ik denk wel dat ik hersteld ben. Ik heb nog altijd wat pijn rond mijn borstkas. Het heeft een klein beetje impact op het met de fiets rijden. Het helpt zeker niet. Met mijn maag gaat het betert. Daar ben ik optimistisch over. Het is een gevecht tot het einde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties