Astma-aanval doet renner in ravijn belanden

Alexis Vuillermoz moet klassement opbergen na astma-aanval

Astma-aanval doet renner in ravijn belanden

De zestiende etappe in de Ronde van Italië was voor velen een helse tocht. Dat was zeker ook het geval voor AG2R-renner Alexis Vuillermoz. Nochtans kan de Fransman normaal bergop zeker zijn streng trekken. Een astma-aanval bemoeilijkte de zaken voor hem.

Op de beklimmingen had Vuillermoz zich af en toe al op positieve wijze doen opmerken tijdens deze Giro. Na vijftien etappes mocht hij nog hopen op een toptwintignotering. Vuillermoz stond immers 18de in het klassement met een voorsprong van meer dan twee en een halve minuut op Eddie Dunbar, de nummer 21 uit de stand.

Op de befaamde Mortirolo liep het echter helemaal mis. Wegens een astma-aanval belandde Vuillermoz zowaar in een ravijn. Al bij al was hij nog redelijk ongedeerd en kon hij wel zijn weg verderzetten. De renner zit dus nog steeds in de Giro, maar verloor veel tijd en mag een mooi eindklassement uit zijn hoofd zetten.

OPGAVE GALLOPIN

Stilaan zijn ze bij AG2R overigens behoorlijk onthoofd. Tony Gallopin moest in de zestiende etappe immers wel opgeven. De Franse ploeg zal in het vervolg van de Giro vooral moeten mikken op ritzeges.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties