Bakelants en De Gendt erkennen hun meerdere in Fransman op slotklim

Nans Peters boekt zijn eerste profzege in zeventiende Girorit

Bakelants en De Gendt erkennen hun meerdere in Fransman op slotklim
Foto: © photonews

Jan Bakelants en Thomas De Gendt hebben de zeventiende etappe uit de Giro volop mee kleur gegeven. Het was dan ook een heuvelachtige rit, met kans op slagen voor de vluchters. Op de laatste klim van de dag was de Fransman Nans Peters wel sterker dan alle anderen.

Er waren wel wat pogingen nodig om de ontsnapping van de dag tot stand te brengen. De Gendt was er erg bedrijvig in en kreeg Peters, Masnada, De La Parte, Kangert, Neilands, Chaves, Conci en Bouwman mee. Onder impuls van Jungels maakte een achtervolgend groepje nog de sprong met daarbij ook Vendrame, Brambilla, Bakelants, Hamilton, Maestri en Formolo.

Twee Belgen mee voorop in een groep van achttien en dat in een rit waarin de vluchters wel perspectief hadden: dat zag er goed uit. Het peloton gunde hen ook wel om voor de ritzege te strijden. Het gaf meer dan zeven minuten prijs op de vroege vlucht.

BAKELANTS SOLO

Bakelants trachtte zijn trawanten te verrassen met een aanval van ver. Op zeventig kilometer van de aankomst ging de Sunweb-renner solo. Op weg naar de tweede klim reed onze landgenoot een minuutje bij mekaar. De Gendt, Masnada, Brambilla, Formolo, Hamilton en Peters keerden wel nog terug.

Ook Conti en Conci sloten alsnog aan. Datzelfde geldde voor Jungels. De Luxemburger sprak de tijdrijder in zich aan om het gat in zijn eentje dicht te rijden, maar had bergop dus wel al moeten lossen. Op 27 kilometer van de meet was het zelfs helemaal te herdoen, want alle achttien vluchters troepten weer samen. Daar kon een uitval van Conti ook niets aan veranderen.

GEEN SPATJE VERVAL OP PETERS

Peters wilde toch ook voor de laatste beklimming weg zijn en reed een klein minuutje bij mekaar. De bedrijvige Conti bleef zich ook roeren en reed samen met Chaves en Neilands weg bij de anderen. Chaves gaf nog wel het volle pand en loste zowel Neilands als Conti, maar kwam nooit dichter bij Peters. De renner van AG2R boekte zijn eerste profzege.

Bij de klassementsmannen vielen er wel nog zaakjes te doen. Landa ging in de aanval en pakte zo nog tien seconden op roze trui Carapaz. Die nam zelf nog een negental seconden bonus op Nibali en Roglic. Majka moest pas helemaal lossen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties