Bergkoning Ciccone komt nu wel erg dicht in de buurt van Eddy Merckx

Bergkoning Ciccone komt nu wel erg dicht in de buurt van Eddy Merckx
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 24-jarige Giulio Ciccone is zonder twijfel één van de renners die deze Ronde van Italië mee kleur geeft. De man van Trek-Segafredo had vooraf duidelijk een groot doel gemaakt van de bergtrui en reed dan ook talloze keren in de aanval. In een bepaalde statistiek benadert hij Eddy Merckx.

Door Jan Hirt te kloppen aan de aankomst van de zestiende etappe, heeft Ciccone nu ook zijn ritzege beet. Voor de Italiaan ongetwijfeld de kers op de taart, maar het is hem in deze Giro vooral te doen om het bergklassement. Hij is één van de meest offensieve renners in deze Giro en rijdt al bijna de hele grote ronde in de blauwe trui.

Dat houdt in dat hij dus op heel wat beklimmingen punten gesprokkeld heeft. Ciccone is ondertussen in heel zijn carrière al twintig keer als eerste boven gekomen op een klim. Toch wel indrukwekkend gezien zijn nog relatief jonge leeftijd. Slaagt hij daar nog één keer in, dan komt hij wat dat betreft op gelijke hoogte van Eddy Merckx.

BARTALI RECORDHOUDER

Daarmee is de man die dit jaar de bergtrui mee naar huis lijkt te nemen - eerste achtervolger Carapaz volgt op 163 punten en is vooral bezig met de roze trui - nog lang niet toe aan het record. Dat staat op naam van Gino Bartali, die liefst 42 keer als eerste de top van een klim bereikte in de Giro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties