De ijzersterke Jungels vanuit het voorjaar aan het zwalpen in Italië: logisch of is er meer aan de hand?

De ijzersterke Jungels vanuit het voorjaar aan het zwalpen in Italië: logisch of is er meer aan de hand?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bob Jungels was de man die na het vertrek van Niki Terpstra aan de selecties voor de Vlaamse voorjaarskoersen werd toegevoegd en die zijn rol zo met verve vervulde. Met brio winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne. In de Ronde van Italië vergaat het hem een pak minder goed.

Jungels wou die voorjaarskoersen dolgraag rijden en ook presteren. Dan ook nog top zijn in de eerste grote ronde van het jaar is wel veel gevraagd. Misschien is het gewoon begrijpelijk dat de Luxemburgse kampioen nu even wat minder is. Een hoog vormpeil doortrekken van begin maart tot straks begin juni, wanneer de Giro eindigt, is allesbehalve evident.

Als dat is wat er scheelt, houdt niets Jungels tegen van een straks nog een sterk najaar en een prima Tour of Vuelta aan te breien. Een andere optie is dat hij aan het veranderen is in een ander soort renner. Sowieso is Jungels haast een unicum op zich. Kunnen meedoen voor winst in eendagskoersen en een klassement rijden in grote ronden: het is een zeldzaamheid in het moderne wielrennen.

DENDERENDE RESULTATEN IN VOORJAAR

De renner van Deceuninck-Quick.Step heeft uiteraard specifiek ook toegewerkt naar dat voorjaar en de resultaten waren er ook naar. Met naast winst in Kuurne-Brussel-Kuurne ook nog een vijfde plek in de E3 en een derde plaats in Dwars door Vlaanderen. Magnifiek. Het kan ook goed zijn dat hij zich nog meer op dat soort wedstrijden gaan toeleggen.

Want op een bepaald moment in een carrière verleggen renners hun doelstellingen. Dat is gewoon zo. En een top twintig of een top tien rijden in een grote ronde: je kunt je afvragen wat je ermee bent. Het kan onbewust toch in zijn hoofd spelen.

REFLECTIE AAN DE ORDE

Het is een beetje zoals een ouder wordende renner die gaat kiezen om van ver aan te vallen en hier heel goed in kan worden, maar wel niet meer de punch van weleer heeft. Dat is dan meestal een noodzaak door de leeftijd, maar dat hoeft het niet te zijn. Dat is het zeker niet in het geval van Jungels, die nog altijd maar 26 is. Maar enige reflectie over waar hij met zijn loopbaan naartoe wil, is wel aan de orde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties