Lefevere stelt vast dat kopman door het ijs zakt: "We zullen die verklaring proberen te zoeken"

Lefevere stelt vast dat kopman door het ijs zakt: "We zullen die verklaring proberen te zoeken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Deceuninck-Quick.Step zijn ze gewoon om te grossieren in overwinningen, maar in de Giro staat de teller nog altijd op nul. Patrick Lefevere is terug in Italië om de analyse van dichtbij te maken. Hij heeft een bedenking bij de voedingsgewoonten van klassementsman Bob Jungels.

Lefevere had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van de Giro. "Nu pas beseffen we hoe verwend we geweest zijn de laatste jaren", zegt hij aan Sporza. "Het is een beetje vreemd, maar mijn renners doen hun best. Maar velen hebben mij al eens de balans laten opmaken voor het einde van een grote ronde."

LEVEN OP HOOP

De sterke man van Deceuninck-Quick.Step leeft dus nog altijd op hoop. "Ik herinner me de ritzege van Keisse in Milaan en Steegmans in Parijs. Zo'n slotetappe draagt eigenlijk de waarde van twee etappes", is Lefevere van oordeel.

Hij heeft er het raden naar waarom Bob Jungels teleurstelt in Italië. "We zullen die verklaring proberen te zoeken als de Giro gedaan is. Hij heeft een sterk voorjaar gedaan en dat is moeilijk te combineren. Bob is niet voor zijn plezier 3 weken op de Sierra Nevada gaan zitten. Hij heeft een heel streng dieet gevolgd. Het zou kunnen dat hij zich bij manier van spreken een beetje uitgemergeld heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties