Nederlander zet zijn doorbraak verder: "Heel blij om zo te kunnen openen"
Redactie
| 0 reacties

Cees Bol blij met ritzege in Ronde van Noorwegen

Nederlander zet zijn doorbraak verder: "Heel blij om zo te kunnen openen"
Foto: © photonews

Winst in Nokere Koerse, een ritzege in de Ronde van Californië voor onder meer Peter Sagen en nu ook een ritzege in de Ronde van Noorwegen: wie voorspeld had dat Cees Bol dat dit jaar allemaal zou klaarspelen, beschikt over een ferme glazen bol. De Nederlagen draagt in Noorwegen ook de leiderstrui.

Het was immers de openingsetappe die de Sunweb-renner op zijn naam wist te schrijven door in Egersund onder andere Alexander Kristoff voor te blijven. "We hadden het de hele dag goed onder controle. Het was wel redelijk hectisch in de laatste kilometers, maar de jongens deden een goede job en hielden me in een veilige positie."

WACHTEN OP JUISTE MOMENT

De complimenten aan de ploegmaats horen er uiteraard bij, al was de lead-out nog niet zo simpel. "We raakten mekaar een beetje kwijt, maar kwamen toch weer samen en ze brachten mij vooraan in de laatste kilometer. Het was wind op kop. Ik wachtte dus op het juiste moment om mijn sprint in te zetten."

De rest is geschiedenis, de derde overwinning van het jaar een feit voor de nog maar 23-jarige renner. "Ik ben heel blij om de Ronde van Noorwegen zo te kunnen openen", besluit Cees Bol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties