Nieuw boek over bewogen jaar van Eddy Merckx voorgesteld

Nieuw boek over bewogen jaar van Eddy Merckx voorgesteld
Foto: © photonews

Over de carrière van Eddy Merckx kan er nooit genoeg en geschreven worden. Dat blijkt uit het feit dat er een nieuw boek over de beste wielrenner aller tijden zal worden uitgebracht. Meer bepaald over wat hij allemaal presteerde in 1969, het jaar dat hij onder meer zijn eerste Tourzege behaalde.

Er is een goede reden waarom er ingezoemd wordt op '69. Het was een bijzonder emotioneel jaar voor Merckx. Enerzijds waren er een resem sportieve hoogtepunten. Er was uiteraard die eerste Tourzege. Voorts won Merckx dat jaar ook onder andere Parijs-Nice, Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik.

OVERLIJDEN GANGMAKER

Toch kreeg de Kannibaal ook enkele raken klappen te verwerken. Zo was er de uitsluiting van de Giro na een dopingzaak. Wat hem nog veel zwaarder viel, was het gevolg van een zware val op de piste in Blois. Zijn gangmaker Fernand Wambst liet hierbij het leven.

Het boek is getiteld '1969, het jaar van Eddy Merck'. Het is geschreven door politiek journalist Johny Vansevenant en is voorgesteld in het Brusselse stadhuis. Zowel Merckx zelf als zijn familie, ploegmaten en andere renners komen aan het woord in het boek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties