Ploegmaat van Oliver Naesen kruist bijzonder evenement op Mont Ventoux aan

Ploegmaat van Oliver Naesen kruist bijzonder evenement op Mont Ventoux aan
Foto: © photonews

Ze zijn allebei de beste maatjes bij AG2R en hopen beiden elk op hun eigen manier straks te scoren in de Ronde van Frankrijk. Eerst komt er in juni nog wel de Mont Ventoux Dénivelé Challenges. Daar zal Romain Bardet als voorlopig grootste publiekstrekker aan de start staan.

De Mont Ventoux wordt geregeld opgenomen in het parcours van de Ronde van Frankrijk, maar soms zitten er wel een aantal jaren tussen. Daardoor werd een initiatief opgestart om de mytische col toch elk jaar aan bod te laten komen in het wielrennen. Dat is uitgemond in de Mont Ventoux Dénivélé Challenges.

EERSTE EDITIE OP 17 JUNI

Dat is een nieuwe eendagskoers van 185 kilometer met aankomst boven op de Ventoux. Op 17 juni 2019 zal de eerste editie van deze wedstrijd plaatsvinden. De start is voorzien in Vaison-la-Romaine. Onder andere de beklimming van de col des Aires en de l'Homme Mort staan op het programma. Waarna de renners dus ook de Ventoux op moeten.

Romain Bardet heeft alvast laten weten dat hij deze historische dag niet wil missen en van de partij zal zijn. De tweede uit de Tour van 2016 is voorlopig de grootste naam op de deelnemerslijst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties