Prijs van de collegialiteit is bekend: Nibali vlak na aanval getrakteerd op verfrissing

Prijs van de collegialiteit is bekend: Nibali vlak na aanval getrakteerd op verfrissing
Foto: © photonews

In andere sporten worden de messen soms geslepen, maar in het wielrennen is er toch nog altijd een zekere vorm van respect en fairplay. Dat is al meermaals gebleken. In de koninginnenrit viel toch wel een heel knap staaltje van collegialiteit te bespeuren tussen Nibali en Ventoso.

Ook Antwan Tolhoek van Jumbo-Visma kreeg in de Giro hulp van buiten de ploeggrenzen. De Nederlander had zelf zijn fiets moeten afgeven aan zijn kopman Primoz Roglic nadat die pech kende. Tolhoek had zelf uiteraard ook wel snel een fiets nodig en werd uit de nood geholpen door Movistar, dat met Landa en Carapaz nota bene toch concurrenten van Roglic in de ploeg heeft.

Nog een opvallend moment was er kort nadat Vincenzo Nibali zijn aanval plaatste op de Mortirolo. De Italiaan van Bahrein-Merida kwam al snel vluchter Francisco Ventoso tegen, een Spanjaard die uitkomt voor CCC. De ploegmaat van Greg Van Avermaet reikte Nibali prompt zijn drinkbus aan.

DOPINGCONTROLE ALS GEVOLG

Nibali kon schijnbaar wel wat verfrissing gebruiken en nam de drinkbus aan. Hij nam een slokje en goot vervolgens nog wat water over zijn hoofd. Ook opmerkelijk: net door dit gebaar werd Ventoso aan de aankomst aan een dopingcontrole onderworpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties