Roze trui Carapaz plots grof wild en ook zeer prestigieuze ploeg toont interesse

Roze trui Carapaz plots grof wild en ook zeer prestigieuze ploeg toont interesse
Foto: © photonews

De kracht die Richard Carapaz nu al een hele Giro uitstraalt, is indrukwekkend. Dat in combinatie met zijn leeftijd (26) maakt hem een aantrekkelijk doelwit voor alle ploegen die een sterke ronderenner willen aantrekken. Ook Team Ineos heeft naar verluidt een oogje op hem laten vallen.

De sterke prestaties van Carapaz in de Giro zijn enigszins verrassend en toch ook weer niet. Vorig jaar werd hij al vierde. Op zo'n manier bevestigen zoals hij dit jaar doet, is wel straf. Dat hebben ze uiteraard ook gezien bij andere ploegen. Zoals bijvoorbeeld Team Ineos.

De Britse formatie zou zelfs al langer in Carapaz geïnteresseerd zijn. Dat meldt La Gazetto dello Sport. Volgens de Italiaanse krant toont Dave Brailsford al sinds vorig jaar interesse en die zou alleen nog maar toegenomen zijn. De huidige rozetruidrager staat ook in de belangstelling van meerdere andere teams.

LEEGLOOP BIJ MOVISTAR?

Afwachten dus of Movistar hem kan behouden. Zoniet dreigt er een leegloop bij de Spaanse ploeg. Ook Mikel Landa en Nairo Quintana hebben een aflopend contract. Landa wordt al sterk in verband gebracht met Bahrein-Merida terwijl het contract van Quintana's jongere broer niet verlengd werd. Valverde blijft wel bij het team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties