Spurter van Deceuninck-Quick.Step troeft Halvorsen en Boasson Hagen af in Noorwegen

Spurter van Deceuninck-Quick.Step troeft Halvorsen en Boasson Hagen af in Noorwegen
Foto: © photonews

De tweede etappe in de Ronde van Noorwegen had toch wel wat hindernissen. Desalniettemin vond er op het einde een hergroepering plaats die aan de aankomst toch voor een sprint zorgde. Alvaro Hodeg spurtte het snelst en liet zo Deceuninck-Quick.Step vieren.

De deelnemers aan de Ronde van Noorwegen kregen 174 kilometer voor de boeg van Kvinesdal naar Mandal. Zeven renners zaten in de ontsnapping van de dag: Van der Hoorn, Goldstein, Reinders, Bonnamour, Hoelgaard, Evensen en Lunder. De voorsprong van de leiders liep op tot boven de drie minuten. Met 110 kilometer te gaan was het verschil drie en een halve minuut.

Van der Hoorn was het snelst in de tussensprint, maar belangrijker: de kopgroep begaf zich stilaan richting het lokale circuit. De koplopers hadden op 37 kilometer van de finish nog een bonus van 2 minuten en 25 seconden. Het werd een spannende finale waarin een uitgedund peloton beetje bij beetje terugkwam. Op drie kilometer van de meet waren alle vluchters gegrepen.

MOOIE REVANCHE VOOR DECEUNINCK-QUICK.STEP

Toch een kans dus voor de sprinters die bij de les waren gebleven. Met Kristoffer Halvorsen en Edvald Boasson Hagen gooide een jong talent van Team Ineos en een ervaren man van Dimension Data zich volop in de strijd. Alvaro Hodeg was echter nog sneller. Een heel andere stemming dus bij Deceuninck-Quick.Step een dag nadat Evenepoel ten val kwam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties