Verdienstelijke poging van Bakelants en De Gendt brengt weinig nieuws onder de zon
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Nog steeds geen Belgische ritzege ondanks de aanvalspogingen

Verdienstelijke poging van Bakelants en De Gendt brengt weinig nieuws onder de zon
Foto: © photonews

Jan Bakelants en Thomas De Gendt gaven zich voluit in de zeventiende etappe en keken niet op een inspanning meer of minder. Aan het eind van het verhaal werden ze er nauwelijks voor beloond. Dat is zowat het verhaal van de Belgen in de Giro tot dusver.

Goede wil genoeg, maar de afwerking is ze niet genegen. Dat kan overigens ook gezegd worden van Nederland, dat ook nog altijd wacht op een eerste ritzege. De Lage Landen niet meteen aan het feest dus. Het begon nochtans niet onaardig, met een achtste plaats voor Laurens De Plus in de openingstijdrit. Die laatste viel echter al snel weg door ziekte.

Pieter Serry ging zijn kans op een golvend parcours en deed het met zijn mogelijkheden erg goed. Hij hield er een mooie zesde plek aan over. Het was eerder logisch dat hij zich bergop niet kon moeien in de strijd tussen Masnada en Conti. De beste prestatie van een landgenoot tot dusver is de straffe tweede plaats van Victor Campenaerts in de tweede tijdrit. Zonder een klungelige fietswissel, was dat een overwinning geweest.

OFFENSIEF LEVERT WEINIG OP

Zijn ploegmaat Thomas De Gendt bleef ook niet bij de pakken zitten en ging in de aanval in de twaalfde rit. Meegaan met de beteren bergop uit de vlucht zat er echter niet in. Ook Jan Bakelants koos voor het offensief. Hij had eveneens geen antwoord op de geplaatste demarrages. Het is hetzelfde duo dat het vijf etappes later nog eens zou proberen met een lange ontsnapping.

Hun aanvalslust siert hen en is mooi om te zien. Daar verdienen ze zeker respect voor, maar het is ook kwestie het enigszins slim aan te pakken. De Gendt probeerde bergop van zijn medevluchters weg te rijden in rit twaalf. Moet je niet proberen wanneer je je niet opperbest voelt. Hij liep dan ook op een counter. Bakelants ging in rit 17 solo op 70 km van de finish. Was dat wel verstandig?

VAN DER SANDE EN DE BUYST FEESTEN MET DE PLOEG

Ook Louis Vervaeke liet zich na het afstappen van Tom Dumoulin enkele keren opmerken in aanvallend opzicht, maar ook hem was geen succes gegund. Ondertussen zit hij al niet meer in de Giro. De betere Belgische momenten in deze Giro werden beleefd door Tosh Van der Sande en Jasper De Buyst met hun bijdrage aan de ritzeges van Ewan.

Het kan uiteraard nog allemaal veranderen wanneer Victor Campenaerts op de slotdag naar de overwinning knalt in de individuele tijdrit in Verona, wat ergens toch wel de verwachting is. Dan wijzigt de perceptie van hoe de Giro was voor de Belgen toch voor een groot stuk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/04/2021 Waalse pijl
25/04/2021 Luik-Bastenaken-Luik
27/04/2021 - 02/05/2021 Ronde van Romandië
01/05/2021 Eschborn-Frankfurt City Loop
08/05/2021 - 30/05/2021 Giro

Nieuwste reacties