De Giro-ritwinnaar met 'Belgische' naam: "Ik ben 100% Fransman"

Redactie
| 0 reacties
De Giro-ritwinnaar met 'Belgische' naam: "Ik ben 100% Fransman"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zijn naam doet vermoeden dat hij een Belg is, maar ritwinnaar van de 17e etappe in de Giro Nans Peters (AG2R-La Mondiale) is wel degelijk een Fransman in hart en nieren. Hij was de sterkste van een ruime kopgroep.

De 25-jarige in Grenoble geboren Peters vierde woensdag zijn eerste profzege. "En dat direct in de WorldTour en in de Giro. Dit is enorm en fantastisch", aldus Peters in HNB. "De voorbije jaren had ik al een aantal keer geprobeerd om een etappe te winnen, maar greep ik er telkens naast. Ook in deze Giro probeerde ik het al enkele keren. Tevergeefs. Ik dacht dat het vandaag weer zo zijn."

"Toen ik naar de andere namen in de kopgroep keek: Jungels, Formolo, De Gendt... Allemaal kleppers die al vaak wonnen in zulke ritten. Ik dacht dat ik geen kans maakte. Ik besloot geen onnodige energie te verspillen en alles op één aanval te wagen. Ik wist niet precies wanneer ik zou proberen, maar toen we op een klein heuveltje kwamen op vijftien kilometer van de streep, dacht ik dat het de goeie was."

Géén Belg

Maar ondanks zijn achternaam schuilt er geen Vlaams of Belgisch bloed in Peters. "Ik ben honderd procent Fransman. Mijn grootvader komt uit de Elzas, vandaar de iets wat Germaanse klinkende naam", legt hij uit.." Mijn bijnaam is de pinguïn, omdat ik nogal wijde bewegingen met mijn armen maak wanneer ik en danseuse bergop rijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties