Dubbelslag voor Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) in eigen land

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Dubbelslag voor Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) in eigen land
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Edvald Boasson Hagen heeft zijn gram gehaald in 'zijn' Ronde van Noorwegen. De renner van Dimension Data won de derde rit in eigen land en is ook de nieuwe leider.

Na overwinningen voor de jonge sprinters Cees Bol (Sunweb) en Alvaro Jose Hodeg (Deceuninck-Quick.Step) was het deze keer aan een ervaren thuisrijder om het zegegebaar te maken in de Ronde van Noorwegen. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) sneed de sprintersploegen de keel af met een late uitval. 

Het was wachten tot de lokale rondjes voor spektakel in deze derde etappe. Met dank aan Lotto Soudal. Eerst probeerde Carl Federik Hagen het, daarna ging Tim Wellens aan op een steile strook. Al was het Dimension Data dat controleerde voor kopman Boasson Hagen en niemand liet wegglippen. 

De Noor wachtte na ereplaatsen in de vorige etappes niet op de sprint en trok samen met Ben Swift in de aanval. Hij bleef uiteindelijk de jonge Nederlander Joris Nieuwenhuis en zijn landgenoot Alexander Kristoff voor. De 32-jarige Boasson Hagen is ook de nieuwe leider in het klassement. Hij neemt de leiderstrui over van Bol. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties