Eerst verdriet en dan vreugde bij Ackermann, ploegleider jammert: "Tijdsmetingen klopten niet en hebben ons de zege gekost"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties

Ploegleider Christian Poemer (BORA-hansgrohe) baalt door gemiste ritzege in Giro

Eerst verdriet en dan vreugde bij Ackermann, ploegleider jammert: "Tijdsmetingen klopten niet en hebben ons de zege gekost"
Foto: © photonews

Bij BORA-hansgrohe zaten ze na afloop van de 18e rit in de Giro ongetwijfeld met een dubbel gevoel. Enerzijds was er vreugde door het heroveren van de maglia ciclamino, anderzijds moest sprinter Pascal Ackermann alleen nog overgebleven vluchter Damiano Cima voor zich dulden.

Indien de finish 20 meter verder lag, dan had Ackermann op dit moment een extra Giro-triomf op zijn palmares staan. Maar zover kwam het dus niet. "We hadden de punten op voorhand geteld en we wisten dat het nipt zou zijn", aldus Ackermann.

"Ik was bijzonder teleurgesteld door die tweede plek omdat mijn ploegmaats zo hard gewerkt hadden voor mij. Maar toen we beseften dat we de puntentrui terug in ons bezit hadden, dan was het een speciaal moment voor mij en de ploeg", zei de kampioen van zijn land. 

Al blijft Ackermann vooral voorzichtig met nog drie ritten te gaan. "Maar het is nog niet binnen, want er volgen nog drie lastige etappes die ik moet overleven. Maar op dit moment zijn we natuurlijk heel blij met de trui en we zullen er alles aan doen om de trui te behouden."

Tijdsverschillen

Ploegleider Christian Poemer baalde vooral door de gemiste ritzege. "Op één of andere manier klopten de tijdsverschillen niet", aldus Poemer. "De tijd die wij opnamen tussen de vluchters en het peloton scheelde 1'30" met de tijdsmetingen van de organisatie. Ik weet niet wat er gebeurd is, maar dat heeft de wedstrijd beïnvloed en dus ook ons de zege gekost."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties