Jan Bakelants baalt, ook door ploegmaat: "Denk dat hij achteraf zeker niet beter was dan ik"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Jan Bakelants baalt, ook door ploegmaat: "Denk dat hij achteraf zeker niet beter was dan ik"
Foto: © photonews

Jan Bakelants zat mee in de vlucht van de dag van de zeventiende etappe van de Giro, maar ook de Sunweb-renner kon België geen eerste overwinning bezorgen. "Er werd te veel naar elkaar gekeken", aldus de Kempenaar.

Bakelants trok samen met zijn ploegmaat Chris Hamilton in de aanval en maakte daarom op 70 kilometer van de meet al een eerste schfiting. "Wij zaten met twee van de ploeg in de ontsnapping en ik wou Chris Hamilton in een zetel zetten", bevestigt hij bij Sporza. "Hij zei me dat hij heel goed was, maar ik denk achteraf dat hij zeker niet beter was dan ik, dat zijn idee beter was dan de werkelijkheid."

"Ik hoopte dat het achter mij zou ontploffen en dat er na de klim nog 5 renners terug zouden komen bij mij. Helaas kwam iedereen uiteindelijk terug en werd er te veel naar elkaar gekeken", aldus Bakelants. 

'Niet wakker'

Geen zege voor Sunweb en Hamilton, wel voor Nans Peters (AG2R-La Mondiale). "Toen Peters ging, was Chris niet wakker. Zoals iedereen trouwens. Peters nam meteen veel voorsprong. Het was een ontsnapping van sterke renners en dan heb je wat geluk nodig. Dat had hij. Hij kreeg meteen 50 seconden, maar heeft dan wel sterk gereden. Zijn zege is dus zeker verdiend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties