Jong sprintgeweld van Deceuninck-Quick.Step moest drie maanden wachten: "Speciaal dat het eindelijk gelukt is"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jong sprintgeweld van Deceuninck-Quick.Step moest drie maanden wachten: "Speciaal dat het eindelijk gelukt is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Deceuninck-Quick.Step is ook in de Ronde van Noorwegen succesvol. Alvaro Jose Hodeg boekte woensdag zijn eerste overwinning in drie maanden tijd, wat duidelijk deugd deed bij de jonge Colombiaan.

Hodeg klopte de Noren Kristoffer Halvorsen (Ineos), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) en Alexander Kristoff (UAE Emirates) in de massasprint. "Ik was al lange tijd op zoek naar een zege. Het voelt dan speciaal dat het eindelijk gelukt is", aldus Hodeg na afloop.

Pluim voor ploegmaats

Al kregen ook zijn teammaats een pluim van de Colombiaan na de 31e zege van het seizoen van de ploeg van Patrick Lefevere. "Ik had het niet gekund zonder mijn ploegmaats. Ze deden de hele dag weer geweldig werk in de achtervolging op de vluchters. We wisten dat de laatste bocht belangrijk zou zijn en wilden daar als eerste doorheen zijn."

"Het was niet makkelijk, de rit was erg lastig en veel teams deden een gooi naar de winst. Het is ons gelukt en dat geeft meer vertrouwen voor de rest van de koers", zei beste jongere Hodeg nog. Bovendien is hij de eerste Colombiaanse ritwinnaar ooit in de Ronde van Noorwegen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties