Niki Terpstra ziet Franse ploegmaat teamwerk van Total-Direct Energie afwerken in Circuit de Wallonie
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Thomas Boudat rondt teamwerk van Total-Direct Energie af in Circuit de Wallonie

Niki Terpstra ziet Franse ploegmaat teamwerk van Total-Direct Energie afwerken in Circuit de Wallonie
Foto: © photonews

De Fransman Thomas Boudat heeft het Circuit de Wallonie gewonnen. De snelle man van Total-Direct Energie bleef onze landgenoot Baptiste Planckaert en zijn ploegmaat Niki Terpstra voor na een knap staaltje teamwerk.

Het Circuit de Wallonië in en rond Mont-sur-Marchienne kreeg dit seizoen een fikse opwaardering en maakt ook deel uit van de Bingoal Cycling Cup. Nochtans was het geen deelnemersveld om over naar huis te schrijven. Niki Terpstra moest één van de smaakmakers worden en de Nederlandse winnaar van 'Vlaanderens Mooiste' van 2018 stelde niet teleur met zijn ploeg Total-Direct Energie. 

Overmacht van Total-Direct Energie

Terpstra voelde zich in zijn sas in de streek rond Charleroi en was de eerste renner die de finale openbrak. Hij kreeg onze landgenoot Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) en Oscar Riesebeek (Roompot-Charles) mee. De winnaar leek vooraan te zitten, maar in de slotronde kreeg Terpstra ook nog het gezelschap van twee ploegmaats: Thomas Boudat en Anthony Turgis. 

Drie tegen vijf, dat is een oneerlijke strijd. Terpstra probeerde het als eerste, maar werd afgestopt door Planckaert. Het werd een sprint en daarin bleek Boudat de snelste voor Planckaert en Terpstra. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties