Niki Terpstra ziet Franse ploegmaat teamwerk van Total-Direct Energie afwerken in Circuit de Wallonie

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Niki Terpstra ziet Franse ploegmaat teamwerk van Total-Direct Energie afwerken in Circuit de Wallonie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Fransman Thomas Boudat heeft het Circuit de Wallonie gewonnen. De snelle man van Total-Direct Energie bleef onze landgenoot Baptiste Planckaert en zijn ploegmaat Niki Terpstra voor na een knap staaltje teamwerk.

Het Circuit de Wallonië in en rond Mont-sur-Marchienne kreeg dit seizoen een fikse opwaardering en maakt ook deel uit van de Bingoal Cycling Cup. Nochtans was het geen deelnemersveld om over naar huis te schrijven. Niki Terpstra moest één van de smaakmakers worden en de Nederlandse winnaar van 'Vlaanderens Mooiste' van 2018 stelde niet teleur met zijn ploeg Total-Direct Energie. 

Overmacht van Total-Direct Energie

Terpstra voelde zich in zijn sas in de streek rond Charleroi en was de eerste renner die de finale openbrak. Hij kreeg onze landgenoot Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) en Oscar Riesebeek (Roompot-Charles) mee. De winnaar leek vooraan te zitten, maar in de slotronde kreeg Terpstra ook nog het gezelschap van twee ploegmaats: Thomas Boudat en Anthony Turgis. 

Drie tegen vijf, dat is een oneerlijke strijd. Terpstra probeerde het als eerste, maar werd afgestopt door Planckaert. Het werd een sprint en daarin bleek Boudat de snelste voor Planckaert en Terpstra. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties