Bauke Mollema krijgt specifieke opdracht om bepaalde renner te schaduwen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Mollema moet Nibali volgen indien mogelijk

Bauke Mollema krijgt specifieke opdracht om bepaalde renner te schaduwen
Foto: © photonews

Het podium zal wellicht te hoog gegrepen zijn, maar een topvijfnotering zou ook al heel mooi zijn voor Bauke Mollema. Dan zal de Nederlander meer dan tevreden mogen terugblikken op zijn Giro. Het is kwestie om in de slotdagen renners als Lopez, Majka en Yates af te houden.

Zijn ploegleider Kim Andersen heeft een idee om dat te doen: Vincenzo Nibali volgen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar de Deen is overtuigd van zijn gelijk. "Stel dat Landa weer ten aanval trekt en Lopez met hem meegaat, dan zal Nibali de jacht moeten openen. Hij wil de Giro nog winnen en hij zal zijn huidige positie verdedigen."

Alert zijn voor elke beweging van Nibali is dus de opdracht. "Het is dan aan Bauke om te volgen", klinkt het ook nog in De Telegraaf. Het vertrouwen in Mollema is allezsins groot. "Ik zie dat hij in orde is, dat hij zich goed voelt en dat hij aan een betere derde week bezig is."

NOG HOOP OP TOP VIER

De renner van Trek-Segafredo hoopt zelf nog altijd op ietsje meer dan die vijfde plaats. "Ik heb de laatste bergrit verkend en denk dat daarin nog rare dingen kunnen gebeuren. Best kans dat er nog één van de top vier een slechte dag heeft. Dat zou me niet verbazen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2019 Kermiscross Ardooie
18/10/2019 Cross Vegas
19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden

Nieuwste reacties